The Great Outdoors
The Great Outdoors
Udstillingsperioden er forlænget frem til 18. september 2022
I Skovhusets sommerudstilling, The Great Outdoors, er kunsten flyttet udendørs. Seks kunstnere er med deres værker gået i dialog med området udenfor Skovhuset i en undersøgelse af vores behov for og forestillinger om det at være udendørs samt om den måde, vi bruger naturen på i dag. Udstillingen bevæger sig også indenfor i Skovhuset, hvor et mindre antal værker suppleres af et loungeområde, hvor man kan fordybe sig i emner fra udstillingen.
Vendingen The Great Outdoors forbinder man ofte med billedet af den storslåede, vilde natur og måske også med længslen efter et alternativ til dagligdagen. Et ophold i naturen handler for mange om at kunne mærke tilværelsen, at føle man er del af noget større, og om drømmen om at tage på eventyr.
Med The Great Outdoors har Skovhuset inviteret en række kunstnere til at give deres bud på og fortolkning af vores behov for at være udendørs og af det natursyn og samtidsperspektiv, som det afspejler. Derudover har vi indbudt lokale foreninger med udendørsliv i centrum til at deltage i et program af arrangementer.
Blandt værkerne i udstillingen dukker den skrøbelighed op, som menneskets brug af naturen kan være forbundet med. Jesper Dalgaard og Bigert & Bergströms skulpturer griber på hver deres måde ind i den antropocæne virkelighed, hvor menneskets markante indvirkning på naturen falder tilbage på os selv. Festen fortsætter, men den foregår hånd i hånd med truslen om kollaps.
Hos Lilibeth Cuenca Rasmussen er turen ud i naturen forbundet med muligheden for at genopdage den som et lokalt, bæredygtigt spisekammer, i en livsbekræftende kombination med traditioner udefra. Også Mette Kit Jensen og Bjørn Pierri Enevoldsen tager os med på vandring ud i det grønne og bruger velkendte, kulturelt formede hjælpemidler til at skabe lidt skæve vinkler på vores omgang med naturen.
At naturen ikke er noget man skal finde udenfor, men at den og mennesket er indbyrdes forbundne, som i et symbiotisk netværk af svampehyfer, er et vilkår Studio ThinkingHand fremhæver i deres skulpturer. Det er et perspektiv som peger ud over det antropocæne, væk fra mennesket som centrum og modsætning til naturen.
Samarbejdspartnere
TEC Ballerup og Søndersøskolen, Værløse.
Skovhusets Kunst & Natur er støttet af Furesø Kommune, Beckett-Fonden, 15. Juni Fonden, Knud Højgaards Fond, Lemvigh-Müller Fonden, Ny Carlsberg Fondet, Det Obelske Familiefond og Statens Kunstfond.