Har vi brug for melankolien i kunsten for at udvikle os som samfund?
Har vi brug for melankolien i kunsten for at udvikle os som samfund?
Skovhuset Kunst & Natur inviterer til filosofisk samtale og debat mellem præst og billedkunstner Jørn Henrik Olsen og Jacob Hoff, kunstner og en af de tre kuratorer bag udstillingen Melankoli – En Utilsigtet Hændelse.
Har vi brug for melankolien i et kunstnerisk perspektiv for at udvikle os som samfund?
Den aktuelle udstilling Melankoli – En Utilsigtet Hændelse sætter den grå side af den menneskelige natur under luppen. Her har ti kunstnere skabt værker, der fortolker og filosoferer over den melankolske følelse i et samfund påvirket af usikkerhed og uvished. Samfundet har ændret sig markant det seneste halve år, hvor mange under lock-down dansede alene med melankolske og sorgfulde tanker.
Vi har i den forbindelse inviteret Jørn Henrik Olsen og Jacob Hoff til en samtale om, hvad melankoli er for mennesker i dag. Med udgangspunkt i udstillingens værker, tales værkerne ind i en hverdag og et samfund påvirket af COVID-19 pandemien.
Arrangementet vil både foregå siddende og gående. Som samtalen forløber, tager Jørn Henrik og Jacob os med på en rejse ud i udstillingen, om melankoli, eksistens, billedkunst og filosofi.
Kom ind bag melankolien og værkerne i udstillingen, og deltag gerne selv i samtalen.
Der er mulighed for at købe en kop kaffe/the og kage i caféen i forbindelse med arrangementet.
Arrangementet er gratis men kræver entrébillet til Skovhuset, som købes ved indgangen. Gratis entré for årskort.
Tag chancen og mød op eller vær sikker på en plads ved at tilmelde dig via billetto.dk
Jørn Henrik Olsen er foredragsholder, forfatter, billedkunstner og ordineret præst i folkekirken. Han har i sit professionelle virke som cand. theol og ph.d. fordybet sig i teologi, filosofi, psykologi, sociologi, kunst- og litteraturhistorie, samt eksistentielle og åndelige spørgsmål. Han har i 2018 udgivet bogen Den brudte skønhed: Essays om sorg, melankoli og kunst, hvor han skriver om, hvordan kunsten er med til at udvide den menneskelige bevidsthed om verden og eksistensen.
Jacob Hoff er billedkunstner og kurator med uddannelse fra Århus Kunstakademi. Han har både deltaget i gruppeudstillinger og lavet soloudstillinger. I hans kunstneriske virke arbejder han med at søge efter tegn fra verden, tegn, følelser eller stemninger, som er værd at fortælle om. Gennem maleri og fotografi arbejder Hoff med den følelse han får, når han oplever nye møder med ting og tegn, som han ikke kender til, men som åbner op for betydningsdannelse.